A most leírtak igazak,és sajnos velem történtek/történnek meg.

A történetbe,nem írtam bele eredeti neveket,azt megváltoztattam.Megpróbálom humorosan leírni,mi történt,bár ezt inkább nevezzük iróniának.

Nem szokványos módon fogom ecsetelni,mert a közepén kezdem,és abból bontom ki a történetet,hogy érthető legyen.

Három évvel ezelött,szerettem volna venni hitelre, egy autót.Kinéztem,beszéltem a kereskedővel,leadtuk a szükséges papírokat,és vártunk.Pár nap múlva,hívott a kereskedés,hogy hitelemet elutasították,mert aktív bar listás vagyok.

Ezen én borzasztóan meglepődtem,hisz semilyen hitelem nem volt egyetlen pénzintézetben sem.Miután nagyon "korrekt" módon,nem adnak felvilágosítást,kinek,miért tartozom,kénytelen voltam kikérni, (hivatalos nevén írom) a KHR tudakozványt.Hamar elrepült az a két hét,mire kézhez kaptam.Kinyitottam,és megdöbbenve láttam,hogy van banki tartozásom (bank nevet direkt nem írok,késöbb kiderül miért) 269.000 Ft.Felkerestem a bank egyik fiókját,ahol természetesen nem adhatnak felvilágosítást!Beküldtek a bank központjába,ahol némi várakozás után sikerült "Morcos Jolán" ügyintézőhöz kerülnöm.Elmondom,neki,hogy tudtommal nincs tartozásom,ecseteltem,hogyan derült ki,hogy BAR-os vagyok.Ez a végtelenül "szimpatikus"embergyűlölő hölgyemény alpári stílusban közölte velem-idézem-"Adja ide a személyiét,lefénymásolom,kikeresem a tartozását és szembesítem önt vele,ha már ennyire nem emlékszik rá,hogy tartozik!"Nem vagyok egy beszari pali,de ez sturmbannführer stílus kicsit meglepett.Két perc,jön a nő,és ledobja elém a személyim fénymásolatát és a szerződést,és közli nézzem csak meg itt áll fehéren-feketén!Tartozik,itt a szerződés,és felém fordítja,hogy eltudjam olvasni.Ránéztem,majd miután olyan kedves volt,megkértem küldje ide a főnökét,hátha az legalább rendelkezik némi iskolával és tud olvasni.

Nem nagyon akarta,de miután üvöltöttem vele,csak kijött a főnöke,és kérdezte mi akasztott ki ennyire.

Felé fordítottam a lapokat,és kértem nézze meg.Ugyanis:az első sorban valóban két egyforma név szerepelt,de a következőben már nem.Más az anyám neve,születési hely,idő,stb.Megnézte és közölte velem,nekem kell bebizonyítanom,hogy nem tartozom!Különben is,eladták a szerződést egy faktor cégnek,velük egyezkedjek.Majd elhajtott,mint a magzatvizet.

Na itt jön a story eleje.

Ennél a banknál 1999-ben kötöttem lakossági számlát,majd 2001-ben lemondtam,amiröl meg is van a papírom. 0 Ft fennálló tartozás.

Kikértem ujra a tudakozványt,ahol már nem a bank szerepel,hanem a"jézus szíve"bt.,mint faktorcég.A most következő dátumok valóban így szerepelnek a tudakozványban,nem változtattam meg őket!

Szerződéskötés kezdete:2004.08

Mulasztás kezdete:2002.04

Szerződés lejárta:2002.02

Tehát.Két évvel korábban kezdtem el mulasztani,mint,hogy szerződtem ,és elöbb lejárt,mint ahogy kezdödött volna!Azért ez nem semmi!

A faktor cég,miután látták,hogy gázos a történet,bőszen mutogat a bankra,azok pedig vissza a faktor cégre.Természetesen ők nem hibáztak!

A BAR-ban szereplő adatok az enyémek,a szerződés pedig másé.Az adataimhoz köthető szerződést pedig azóta sem találják,hiszen nem létezik,de törölni a BAR-ból nem akarnak!

Most ott tartok,hogy perre vittem a dolgot,hiszen kutyába sem vesznek azóta sem.Akkor elég lett volna annyi,hogy "tévedtünk,korrigáljuk".

Számomra azért tanulsága is lett a dolognak.Nem is egy.

A dolgaidat elintézni,ekkora bürokrácia mellett,szinte lehetetlen.Az ügyintézőnek az általa elcseszett dolgokért,sem anyagi,sem erkölcsi felelőssége nincs,kvázi lesz@rja,hogy Te esetleg emiatt jelentős hátrányt szenvedhetsz el.Abban bízik,hogy elöbb-utóbb belefáradsz,és nem nyaggatod a csipp-csupp gondjaiddal.

A végére hagytam azt a tényt,hogy ez az egész KHR rendszer ebben a formában a világon egyedül álló.Sehol nem ismernek ilyet,tőlünk nyugatabbra,ugyanis ott az a rendszer,ha nem fizetsz visznek mindent.

A legszebb pedig,hogy ezt az egész rendszert,egy külső cég koordinálja és felügyeli.

Bárki,akinek a cége rendelkezik pénzügyi tevékenységgel,a cégbejegyzés szerint,akár egy sajtcédula alapján is felrakhat a rendszerbe!

Tudom,hogy a per több év lesz,de azt mondom,ha ez a módja az igazam bebizonyításának,akkor legyen.Majd - ismerve a bíróságok túlterheltségét - a dédunokáim élvezik amit kiharcoltam:)

Ennyi lenne a történet.Kérlek,ha gondolod,és van kedved,oszd meg velem a véleményed.