Látogatottság

látogató számláló

Nevem innen ered :)

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás

Családi pótlék - avagy a múlt és jelen azonosságai

Ez egy régi,de valóban létező levél,amelyet az élet furcsa játéka produkált.Biztosan sokan ismerik,de a nálam jóval fiatalabb korosztálynak még ismeretlen lehet a történet,és mint ahogy a régi mondás tartja:"Egy újszülöttnek minden vicc új!"

Ami miatt kicsit keser-édes vigyor ült az arcomra,az az,hogy teljesen aktuálisnak tekinthető a történet.Közel ötven év telt el a levél keltezése óta,de akár tegnap is íródhatott volna. Nem kívánok semmiféle faji,etnikai párhuzamot vonni,de döbbenetes hasonlóságot véltem felfedezni a levélben leírtak és a mai magyar valóság között.

Íme az emlitett levél:

Tisztelt Területi Egyeztető Bizottság !


Azzal a kéréssel fordulok a t. Területi Egyeztető Bizottsághoz, hogy családi pótlék ügyemben állást foglalni szíveskedjenek.

1962 - ben nősültem. özvegy asszonyt vettem feleségül, akinek volt egy felnőtt leánya. Apám gyakran ellátogatott hozzánk, minek az lett a vége, hogy feleségül vette mostoha leányomat.

Ezek után természetesen mostohaleányom lett a mostoha anyám, az apám pedig a vejem.
Apám feleségének, tehát a mostoha leányomnak, aki egyben az anyám, született egy fia, akinek ezek szerint a mostohatestvére vagyok, mivel a mostohaleányom anyjának vagyok a férje és így a feleségem lett a nagyanyám.

Időközben azonban a feleségemnek is született egy gyermeke, aki apámnak a sógora lett, nekem pedig a nagybátyám egy személyben, mert ha a mostohaanyám testvére a fiam, akkor magamnak az öreg apja vagyok.

Kérem megítélni jár-e családi pótlék a gyerekemnek, illetőleg a nagybátyámnak?

 

Döntse el ki-ki maga,mit ért, és mit lát hasonlónak a múltból és a jelenből.

Kicsit felháborít

Ma levelet kaptam Orbán Viktortól.

Tudom,mindenki kapott ebben az országban,de engem kicsit zavart a dolog.Mielőtt elmondom mi zavart leszögezem,sem a bal,sem a jobb oldalnak nem hiszek,és nem is tartozom oda.

Először ami zavart a levélben,az az volt,hogy azt a költséget amit ennek a rengeteg levélnek kipostázására szántak,talán jobb lett volna egyből az iszap károsultakra fordítani,hiszen nem aprópénzről van szó.Másodszorra az dühített,hogy megint a "nép" kell,hogy megoldja ezt a problémát.Utalok itt arra,hogy persze mindenki,köztük én is együtt érzek ezekkel az emberekkel,segítettem is(sms,telefon,stb),de szerintem eléggé sok médiumban foglalkoznak ezzel,így felesleges pénz kidobásnak érzem ezt a személyes levelet.

Ebben a népben bármílyen hihetetlen rengeteg összetartás és szolidarítás lakozik,és felesleges felhívások nélkül is,mennek,segítenek,és teszik a dolgukat.Tették ezt már rengetegszer,csak idén, több, sajnálatos hasonló katasztrófa alkalmával bizonyítottak már.Viszont azt a tényt tán figyelembe kellene venni,hogy rengeteg család él komoly,mély szegénységben,és talán az utolsó pár száz forintját arra fordította,hogy ezeken a borzalmas katasztrófa súlytotta embereken segítsen.Ezek az emberek viszonzást várnak cserébe!Nem kis dolgot kérnek,csak azt,hogy kivételesen,ne lehessen asztal alá söpörni a dolgot.Tudom,már vannak gyanúsítottak,de könyörgöm,most ne Kovács 36 józsi, portás vigye el a balhét,mint ahogy azt megszoktuk!Nem fér a fejembe,hogy az "igen tisztelt" milliárdos "elvtársak",miért védekezhetnek szabadlábon?Egy ilyen,európában egyedülálló katasztrófa után,miért a politikai,és gazdasági kapcsolatok számítanak,miért nem lehet rács mögött tartani,az ottani vezetőket,felelősöket?!Pofátlan módon,mint sz@r a fűben lapítottak,üzengettek,mint Kossuth Lajos,és a mai napig nem hallani olyan mondatot tőlük,hogy"Elnézést emberek,hibáztunk!"A mohóságukat,már meg sem említem,hisz azt sosem vallanák be.A profit fontosabb az emberéletnél,ezt tapasztaljuk,látjuk,nap,mint nap,de reménykedem abban,hogy ez a tendencia most megszakad.

Összegzésül,csak annyit mondanék,számomra az elfogadható, minimum büntetés a teljes vagyon elkobzás lenne.Mellékbüntetésként pedig,azt javasolnám,hogy az általuk vezetett MAL RT.-nél dolgozzanak éhbérért,kétkezi munkát,és az iszappal elöntött Devecser,és Kolontár veszélyes része pedig szolgáljon nekik otthonul.Ott éljék le az életüket,naponta szembesülve az életveszéllyel,és az életüket "bearanyozó"vörösiszappal.Tisztelt Elnök úr,nem nekünk kell a figyelem felhívás,hanem a felelősöknek.Nekik kellett volna zárolni a számláikat és abból rendezni,minimum a temetéseket és a helyreállítást.