Látogatottság

látogató számláló

Nevem innen ered :)

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás

Még egy katonás történet

Ez a történet szintén velem esett meg,utólag jót röhögtem rajta,bár akkor közel sem volt annyira vicces nekem.Égtem mint a rongy!:)

Jelenésem volt a Honvéd bálon,és el kellett mennem,varratni magamnak egy díszegyenruhát.Egy kollégámmal mentünk,mert neki is kellett .Ezek általában úgy készülnek,hogy az előre legyártott egyenruhát igazítják az emberre,bár ha szükséges teljesen újat varrnak.Nem vagyok egy extra méretű ember,gondoltam nem is lesz nagy kihívás a szabónak találnia egy rám való egyenruhát.A díszegyenruha felső része nem is jelentett gondot,találtunk egy nekem valót.A nadrág kicsit nehezebb volt,hisz a tiszti kar(tisztelet a kivételnek) pocakos,alacsony emberekből állt-némi túlzással-.Nem illettem bele a 150cm,és 150 kg-os sémába.Én 182 cm magas vagyok,és a nadrág ami hosszban megfelelő volt,kicsit bőnek bizonyult.Lazán elfért volna mellettem még három ember,és akkor sem feszült volna rajtunk.Végigpróbáltattak velem vagy ötven nadrágot,de csak hasonlóakat találtunk.Természetesen a szabó mester kellőképpen utált is érte,hiszen rengetegen jöttek szintén varratni,az üzlet tele volt.Az üzletben két férfi szabó,és vagy tíz hölgy dolgozott,akik bőszen kerestek nekem megfelelő nadrágot.Perecenként ugráltam ki-be a próbafülkéből.Az öreg szabó ráunt a dologra,és közölte,átszabnak egy hosszban megfelelő nadrágot.Itt kicsit bevesszük és már jó is-mondta.

Az én kálváriám itt kezdődött.Felvetette velem a gatyát,majd egy fiatal hölgy eladó leguggolt elöttem,és a lábaim között összefogta a nadrágot.Az öreg szabó,a hátam mögött guggolt,és a fenekemnél tette ugyan ezt.Előkerültek a gombos tűk,és már tűzték is a kívánt helyeken a gatyát.Egy nagy gond volt ezzel,boxer alsót hordok.Annak rendje,módja szerint szépen hozzátűzték az alsógatyámhoz a nadrágot,amit sem ők,sem én nem vettünk észre.Miután sokan voltak az üzletben,és eléggé kellemetlenül éreztem magam ebben a helyzetben,alig vártam,hogy végre levehessem a gatyát.Szóltak,hogy kész,és én egy laza mozdulattal,szabadulván a helyzetből lerántottam magamról a nadrágot.Természetesen a siker nem maradt el.Az üzletben állók a következőt látták:

Egy idegbeteg pasi egy szál répában áll,és elötte guggol egy fiatal csaj,szembenézve a nyeles tojásokkal.Mögötte pedig,egy öreg szabó sasolgat a tápcsatorna érkezési oldalán.

Hihetetlen sebességgel mértem fel,hogy mindenki minket bámul,és álcázás képpen laza vörös színre váltottam.Nem tudtam mit reagáljak,ezért poénnal próbáltam elütni a dolgot,és kínomban röhögve csak ennyit mondtam:

"zenekari próba van,éppen a nyitányt gyakoroljuk a varázsfuvolához."

A kollégám visítva kezdett röhögni,ami természetesen mindenkire átragadt,és én talpig vörösen ott ácsorogtam,bár vörös színben vetélytársra akadtam az eladó lány személyében.Felöltöztem,majd közölte röhögve a szabó,hogy két nap és mehetek a nadrágomért.Két nap múlva megjelentem,enyhén zavarban voltam a szitu miatt,de az öreg a humoránál volt,és csak úgy szólt a kolléganőjének,hogy itt van a "fuvolás" a nadrágért.

A kollégáim korrektek voltak,mert a bál vége felé a technikustól kértek nekem zenét.Mozartot,és természetesen a varázsfuvolát.Hülyére röhögtük magunkat a történeten.

Utólag visszagondolva jó buli volt,bár lehet jobban tetszett volna,ha a kollégával történik,és nem velem.

 

 

 

 

Egy réges-régi történet

Nemrégiben találkoztam egy volt kollégámmal,és a régi szép időkről cseverésztünk,pár serital mellett.Ahogy anekdótázgattunk,eszembe juttatott egy régi sztorit,melynek aktív részese voltam én is.Lehet,hogy hihetetlenül hangzik,de szórul szóra igaz!

A fiatalabb generáció-aki nem volt katona-nem élhetett át ilyen "csodákat",de apukától,nagypapától gondolom hallott már efféle történeteket.

Egy alap tételt azonban tisztázni kell az elején,hogy a történet érthető legyen,és ne hüledezzetek ennek hallatán.A katonaságot sokféle képpen jellemezhetjük,de a legmegfelelőbben talán azzal,hogy ott, ami gömbölyű azt visszük-ami szögletes azt gurítjuk.

Na vágjunk is bele a sztoriba.

Nem nagyon untatnálak a hierarchikus felépítési rendszerrel,lényeg,hogy tözszászlósként századparancsnoki beosztásom volt sorkatonaként.(érettségi-örmester,fősuli,egyetem-zászlós,törzszászlós)

A lényeg,hogy kb.nyolcvan ember hülyeségéért úgy tartoztam felelősséggel,hogy a nagy részüket nem is ismertem szinte.Történt egyszer,hogy hívatott a parancsnokom,és közölte,másnap egyenruhában jelenésem van a Katonai Ügyészségen,mert egy "katonámat" a V Á P ( katonai rendészet ) átszállította,és tárgyalása lesz.Előző este ugyanis késve érkezett a laktanyába,totál részegen elküldte az ügyeletet a pics@ba,és rongálta a kincstári vagyont.Nekem a katona főbb erényeit,szolgálati eredményeit kell ecsetelnem,illetve ha az én hatáskörömbe helyezik a fenyítését,arról jelentést kell írnom.

Erre nekem csak egyféle képpen lehetett reagálnom."Parancs értettem,végrehajtom"

Másnap az ügyészségen a "tárgyalás"elött két percel,még fogalmam nem volt mit teszek,illetve mi a "főbűne"ennek a szerencsétlen harcosnak.

Bent a tárgyaláson,részletesen ecsetelték,hogy részeg volt,késett,nem hajtotta végre az alegységügyeletes utasításait,stb,stb.Már azt hittem elalszom,mikor,ismertették a kincstári vagyon rongálásának tényét.

Nem tudom szószerint idézni,de leírom majdnem teljes pontossággal:

A harcos,miután kimenőt kapott,leadott mindent a raktárosnak.(még a szivacsot is,ami a vasrácsos ágyba volt.ez volt a rendszer) A raktáros négy órakor hazament,a mi hősünk pedig éjfél után érkezett vissza.Nem volt matrac,így felmászott a helyére(emeletes ágyak voltak),lefeküdt a sodronyra,és elaludt.Alatta feküdt egy másik harcos.Pár perc múlva,hősünk érezte,hogy gáz van,mert nagyon mocorog a gyomra.Annál részegebb volt,hogy leugorjon,így hát gatya le,és szabad utat engedett a természetnek.Magyarul lefosta az alatta békésen alvó "kollégáját".Persze az felébredt,Üvöltve kiugrott az ágyból,nemi szervét többször étkezésre ajánlotta hősünknek,és javaslatot tett arra is,hogy kerüljön közelebbi intím kapcsolatba az édesanyjával.Erre az üvöltözésre berohant a szolgálat is,majd miután kellően kiröhögték magukat,felszólították emberünket,hogy takarítsa el a cuccost,melyet bizományba helyezett az alatta alvó mellkasán,és ágynemülyén.Emberünk szépen két kis kacsójával összeszedegette a barnamackó maradványokat,és kidobta a kukába.A kolléga pizsamáját is neki kellett kimosni.Gondolt egy nagyot,és a kukát is,meg a pizsit is kidobta az ablakon.Ezzel borzalmas kárt tett a kincstári vagyonban.

Na itt volt az a pillanat,mikor olyan szinten kezdtem röhögni,hogy a könnyeim jöttek.

A viselkedésemmel természetesen nem arattam osztatlan sikert,a katonát lefenyítették,kiküldték,(sorkatona elött elöljárót nem fenyítenek)és megkezdődött az én "perem"is.Lefenyítettek,méltatlan viselkedésért.Visszafelé.már a harcos mellett ücsörögtem a rendész autóban.A parancsnokom közbenjárására visszakaptam  a beosztásomat egy héttel később.Tudtam,hogy ha nem fokoznak le,bármikor visszarángatható leszek.El is követtem mindent,de az igazi büntetés a leszerelésem napján jött.Előléptetett a parancsnokom,mondván,túl egyszerű lett volna,ha nem lehetek tartalékos tiszt.Pár évvel később kib@sztam vele,mert hivatásos lettem,de ez már egy másik történet.

 

 

 

 

Tanmese az adózásról

Mindenkinek ajánlom az alábbi tanmesét.

Nem én találtam ki és a számok sem magyarspecifikusak teljesen. A trend azonban itt is ugyanúgy érvényes, mint az egész világban. Az okosabbak el fognak rajta gondolkodni, a többi megérdemli sorsát: 

Tételezzük föl, hogy 10 ember minden nap elmegy sörözni és összesen 100 dollárt fizetnek a végén. Ha úgy fizetnének a sörükért ahogy most adót fizetünk, valahogy így nézne ki: 
Az első 4 ember ( a legszegényebbek) nem fizetnének semmit. 
Az ötödik 1 dollárt fizetne. 
A hatodik 3 dollárt fizetne. 
A hetedik 7 dollárt fizetne. 
A nyolcadik 12 dollárt fizetne. 
A kilencedik 18 dollárt fizetne. 
A tizedik (a leggazdagabb) 59 dollárt fizetne. 

Ebben maradtak, és a tíz ember minden nap boldogan sörözött egészen addig amíg a bár tulajdonosa kedvezményt nem adott nekik. "Mivel Ti régi, jó vásárlók vagytok mától olcsóbban adom nektek a sört 20 dollárral." Onnantól a sör a 10 ember számára csak 80 dollárba került. A csapat továbbra is ugyanúgy szeretett volna fizetni a sörért ahogyan adót fizettek, ami azt jelenti, az első 4 embert a változás nem érintette - Ők továbbra is ingyen ittak. De mi legyen a másik 6 emberrel - a fizető vendégekkel? Hogyan tudják elosztani a 20 dollár engedményt, hogy mindenki elégedett legyen? 

Kiszámolták, hogy 20 dollár 6 részre osztva 3,33. Ha ekkora részt levonnának mindenki számlájából akkor az ötödiknek és a hatodiknak sem kellene fizetni a sörért. Ezért a bár tulajdonosa azt javasolta, hogy az lenne igazságos, ha mindenkinek a részéből körülbelül ugyanakkora százalékot vonnának le, és tett egy javaslatot, hogy ez hogy nézne ki. Így: 
Az ötödik ahogy az első 4 semmit se fizetne – 100% megtakarítás. 
A hatodik 2 dollárt fizetne 3 helyett – 33% megtakarítás. 
A hetedik 5 dollárt fizetne 7 helyett – 28% megtakarítás. 
A nyolcadik 9 dollárt fizetne 12 helyett – 25% megtakarítás. 
A kilencedik 14 dollárt fizetne 18 helyett – 22% megtakarítás. 
A tizedik (a leggazdagabb) 49 dollárt fizetne 59 helyett – 16% megtakarítás. 

Mind a 6 ember jobban járt a korábbi állapothoz képest és az első 4 továbbra is ingyen ivott. Amikor kimentek a bárból az emberek elkezdték összehasonlítgatni a megtakarításukat. 

- Én csak egy dollárt kaptam a 20 dolláros engedményből – mondta a hatodik – ő pedig 10-et mutatott a tizedik emberre. 
- Ez igaz! - kiáltotta a hetedik. Miért kap ő 10-et mikor én csak kettőt? A gazdagok kapják az összes kedvezményt! 
- Várjunk csak - kiabált az első négy kórusban – mi nem kaptunk semmit! A rendszer diszkriminálja a szegényeket! 
A kilenc ember körülvette a tizediket és elverték. 

A következő este csak kilencen jöttek el sörözni, leültek és a tizedik nélkül itták a söröket. Amikor a fizetésre került a sor rájöttek valami fontosra. Még együtt se volt annyi pénzük, hogy a számla felét kifizessék! Ez az ahogy az adórendszer működik. Az emberek akik a legmagasabb adókat fizetik kapják a legnagyobb kedvezményeket az adókedvezményeknél. Ha túladóztatják és támadják őket azért mert túlságosan gazdagok egyszer csak nem lesznek köztünk többet. Sőt előfordulhat, hogy külföldön fognak inni, ahol a légkör barátságosabb.

Egy BAR (KHR) lista története

A most leírtak igazak,és sajnos velem történtek/történnek meg.

A történetbe,nem írtam bele eredeti neveket,azt megváltoztattam.Megpróbálom humorosan leírni,mi történt,bár ezt inkább nevezzük iróniának.

Nem szokványos módon fogom ecsetelni,mert a közepén kezdem,és abból bontom ki a történetet,hogy érthető legyen.

Három évvel ezelött,szerettem volna venni hitelre, egy autót.Kinéztem,beszéltem a kereskedővel,leadtuk a szükséges papírokat,és vártunk.Pár nap múlva,hívott a kereskedés,hogy hitelemet elutasították,mert aktív bar listás vagyok.

Ezen én borzasztóan meglepődtem,hisz semilyen hitelem nem volt egyetlen pénzintézetben sem.Miután nagyon "korrekt" módon,nem adnak felvilágosítást,kinek,miért tartozom,kénytelen voltam kikérni, (hivatalos nevén írom) a KHR tudakozványt.Hamar elrepült az a két hét,mire kézhez kaptam.Kinyitottam,és megdöbbenve láttam,hogy van banki tartozásom (bank nevet direkt nem írok,késöbb kiderül miért) 269.000 Ft.Felkerestem a bank egyik fiókját,ahol természetesen nem adhatnak felvilágosítást!Beküldtek a bank központjába,ahol némi várakozás után sikerült "Morcos Jolán" ügyintézőhöz kerülnöm.Elmondom,neki,hogy tudtommal nincs tartozásom,ecseteltem,hogyan derült ki,hogy BAR-os vagyok.Ez a végtelenül "szimpatikus"embergyűlölő hölgyemény alpári stílusban közölte velem-idézem-"Adja ide a személyiét,lefénymásolom,kikeresem a tartozását és szembesítem önt vele,ha már ennyire nem emlékszik rá,hogy tartozik!"Nem vagyok egy beszari pali,de ez sturmbannführer stílus kicsit meglepett.Két perc,jön a nő,és ledobja elém a személyim fénymásolatát és a szerződést,és közli nézzem csak meg itt áll fehéren-feketén!Tartozik,itt a szerződés,és felém fordítja,hogy eltudjam olvasni.Ránéztem,majd miután olyan kedves volt,megkértem küldje ide a főnökét,hátha az legalább rendelkezik némi iskolával és tud olvasni.

Nem nagyon akarta,de miután üvöltöttem vele,csak kijött a főnöke,és kérdezte mi akasztott ki ennyire.

Felé fordítottam a lapokat,és kértem nézze meg.Ugyanis:az első sorban valóban két egyforma név szerepelt,de a következőben már nem.Más az anyám neve,születési hely,idő,stb.Megnézte és közölte velem,nekem kell bebizonyítanom,hogy nem tartozom!Különben is,eladták a szerződést egy faktor cégnek,velük egyezkedjek.Majd elhajtott,mint a magzatvizet.

Na itt jön a story eleje.

Ennél a banknál 1999-ben kötöttem lakossági számlát,majd 2001-ben lemondtam,amiröl meg is van a papírom. 0 Ft fennálló tartozás.

Kikértem ujra a tudakozványt,ahol már nem a bank szerepel,hanem a"jézus szíve"bt.,mint faktorcég.A most következő dátumok valóban így szerepelnek a tudakozványban,nem változtattam meg őket!

Szerződéskötés kezdete:2004.08

Mulasztás kezdete:2002.04

Szerződés lejárta:2002.02

Tehát.Két évvel korábban kezdtem el mulasztani,mint,hogy szerződtem ,és elöbb lejárt,mint ahogy kezdödött volna!Azért ez nem semmi!

A faktor cég,miután látták,hogy gázos a történet,bőszen mutogat a bankra,azok pedig vissza a faktor cégre.Természetesen ők nem hibáztak!

A BAR-ban szereplő adatok az enyémek,a szerződés pedig másé.Az adataimhoz köthető szerződést pedig azóta sem találják,hiszen nem létezik,de törölni a BAR-ból nem akarnak!

Most ott tartok,hogy perre vittem a dolgot,hiszen kutyába sem vesznek azóta sem.Akkor elég lett volna annyi,hogy "tévedtünk,korrigáljuk".

Számomra azért tanulsága is lett a dolognak.Nem is egy.

A dolgaidat elintézni,ekkora bürokrácia mellett,szinte lehetetlen.Az ügyintézőnek az általa elcseszett dolgokért,sem anyagi,sem erkölcsi felelőssége nincs,kvázi lesz@rja,hogy Te esetleg emiatt jelentős hátrányt szenvedhetsz el.Abban bízik,hogy elöbb-utóbb belefáradsz,és nem nyaggatod a csipp-csupp gondjaiddal.

A végére hagytam azt a tényt,hogy ez az egész KHR rendszer ebben a formában a világon egyedül álló.Sehol nem ismernek ilyet,tőlünk nyugatabbra,ugyanis ott az a rendszer,ha nem fizetsz visznek mindent.

A legszebb pedig,hogy ezt az egész rendszert,egy külső cég koordinálja és felügyeli.

Bárki,akinek a cége rendelkezik pénzügyi tevékenységgel,a cégbejegyzés szerint,akár egy sajtcédula alapján is felrakhat a rendszerbe!

Tudom,hogy a per több év lesz,de azt mondom,ha ez a módja az igazam bebizonyításának,akkor legyen.Majd - ismerve a bíróságok túlterheltségét - a dédunokáim élvezik amit kiharcoltam:)

Ennyi lenne a történet.Kérlek,ha gondolod,és van kedved,oszd meg velem a véleményed.